Projekt 44 Restaurant

Restauracja stworzona z myślą o Tobie i dla Ciebie

Restauracja

Projekt 44 Restaurant to autorski projekt  restauratora  Józefa Krawczyka  i  Pracowni Architektonicznej Andrzeja Pośpiech. 

Restauracja usytuowana jest w samym sercu stolicy na parterze przepięknego, najwyższego budynku mieszkalnego w Unii Europejskiej Złotej 44.  Lokal urządzony jest w loftowym stylu, z wielką dbałością o każdy szczegół. Atmosfera jaka panuje we wnętrzu restauracji, zachęca do skorzystania z bogatej oferty kulinarnej, w której każdy z gości znajdzie coś dla Siebie.

Kuchnia

Kuchnia w restauracji Projekt 44 to mistrzowskie połączenie świeżych produktów i smaków nad którymi czuwa doświadczony,  niezwykle utalentowany Szef Kuchni młodego pokolenia Marcin Molik.  

Dania w menu są proste,  ale nie zawsze oczywiste. Często zaskakują smakiem i sposobem podania. Szczególną uwagę Szef Kuchni  poświęca  produktom  – najpierw wybiera składnik, do którego ma 100% zaufania i wie, że jest najwyższej jakości,  a następnie tworzy z niego danie, zawsze uwzględniając w karcie menu sezonowość i dostępność świeżych produktów. W naszej restauracji goście skosztują również naszych własnych wyrobów między innymi takich jak świeże pieczywo wyrabiane na miejscu oraz własnej produkcji frytki, które idealnie komponują się z naszymi daniami.

Cukiernia

Integralną częścią Projektu 44 jest Patissiere Boutique – cukiernia prowadzona przez Pastry Chefa Artura Jajecznika.

Wierzymy, że doświadczenie, jak również praca na najwyższej jakości produktach oraz świadomość Państwa potrzeb, powodują, że jest to impuls, dzięki któremu nasi Goście wracają. Łączymy klasyczne receptury ze światowymi trendami, zamykając je w mono porcjach. Gatunkowe czekolady są  głównym źródłem charakteru oraz smaku naszych deserów. Przygotowaliśmy dla Państwa nowoczesną formę francuskiej tradycji. Każdy element deseru jest  przygotowany od podstaw, nie korzystamy z półproduktów, ponieważ nasza kuchnia opiera się na świadomości i świeżości. Lodową formę baru, kuchnię i wyśmienity wybór win wieńczymy autorskimi deserami. Nasi klienci raz skosztując Naszych wyrobów cukierniczych wracają po więcej.

Cukiernia

Integralną częścią Projektu 44 jest Patissiere Boutique – cukiernia prowadzona przez Pastry Chefa Artura Jajecznika.

Wierzymy, że doświadczenie, jak również praca na najwyższej jakości produktach oraz świadomość Państwa potrzeb, powodują, że jest to impuls, dzięki któremu nasi Goście wracają. Łączymy klasyczne receptury ze światowymi trendami, zamykając je w mono porcjach. Gatunkowe czekolady są  głównym źródłem charakteru oraz smaku naszych deserów. Przygotowaliśmy dla Państwa nowoczesną formę francuskiej tradycji. Każdy element deseru jest  przygotowany od podstaw, nie korzystamy z półproduktów, ponieważ nasza kuchnia opiera się na świadomości i świeżości. Lodową formę baru, kuchnię i wyśmienity wybór win wieńczymy autorskimi deserami. Nasi klienci raz skosztując Naszych wyrobów cukierniczych wracają po więcej.

Bar

Wierząc w to, że lód jest duszą koktajlu to bar w Projekcie 44 jest natchniony. Główne założenie to praca z niskimi temperaturami – z lodem i jego różnymi formami.

W oparciu o to, została stworzona unikatowa karta koktajli podzielona na grupy, które mają zaprezentować mnogość możliwości, jaką daje praca z blokami lodowymi oraz współczesnymi technikami: ciekłym azotem oraz suchym lodem. Technologię oraz logistykę miejsca zaplanowaliśmy tak, aby móc przedstawić jak najwięcej jego kształtów, dzięki czemu w ofercie barowej mamy do wyboru propozycje na sześcianach lodowych, soplach, kulach, śniegu, lodzie ręcznie kruszonym czy łuskanym. Formy te budzą zachwyt i podziw wśród naszych gości. Warte podkreślenia jest to, że przy tworzeniu lodu kładziemy nacisk, aby przy użyciu współczesnych technik,  uzyskać jak największą transparentność mrożonych form. W menu barowym znajdziemy sprawdzone propozycje koktajlowe, np  Old Fashioned serwowane na przezroczystym sześcianie lodowym, czy nieśmiertelne Mojito w nowatorskiej odsłonie.

Sam bar jest połączeniem dwóch koncepcji. Pierwsza to klasyczny bar restauracyjny obsługujący śniadania oraz lunche z ofertą w której możemy znaleźć m.in. autorskie propozycje lemoniad oraz smoothie. Wszystkie dodatki smakowe tworzone są ze świeżych produktów. Idea jaka towarzyszy kreowaniu napoi bezalkoholowych to chęć zaskoczenia gościa niecodziennymi kompozycjami smakowymi. Przykładem tego jest lemoniada o smaku prażonego kokosa z suszonymi podgrzybkami.

Druga odsłona oferty barowej to bar koktajlowy, który swoją działalność opiera na powyżej opisanej pracy z niskimi temperaturami, lodem i jego różnymi formami tworzące wyśmienite koktajle alkoholowe. Oferta alkoholowa została stworzona w taki sposób, aby każdy gość mógł znaleźć satysfakcjonującą dla siebie propozycję . Miejsca przy barze dają możliwość bezpośredniego kontaktu z barmanem, który z wielką przyjemnością przybliży wszelkie ciekawostki związane z ofertą jaką prezentuje BAR PROJEKTU 44.

Muzyka

Nic tak nie wpływa na umysł i ciało jak muzyka na żywo. Restauracja Projekt 44 dba o to aby  goście mogli usłyszeć muzykę na żywo graną przez wybitnych artystów.

W ofercie naszej Restauracji wprowadziliśmy muzykę na żywo, po to aby wieczorami w towarzystwie wyśmienitych dań i koktajli, Nasi goście mogli posłuchać przeróżnych wybitny i ciekawych artystów i zespołów. Zależy nam, aby Projekt 44 Restaurant promował kulturę słuchania muzyki na żywo nie tylko na wielkich koncertach, ale również w tych mniejszych kameralnych miejscach jakimi są np. restauracje. Lokalizacja naszej restauracji w samym Centrum Warszawy sprawia, że dostęp do takiej formy kulturowo kulinarnej staje się prosty. Goście cenią sobie możliwość spędzenia weekendowego wieczoru nie tylko z wyśmienitą kuchnią ale również z ciekawą i zaskakującą muzyką graną na żywo. 

Muzyka

Nic tak nie wpływa na umysł i ciało jak muzyka na żywo. Restauracja Projekt 44 dba o to aby  goście mogli usłyszeć muzykę na żywo graną przez wybitnych artystów.

W ofercie naszej Restauracji wprowadziliśmy muzykę na żywo, po to aby wieczorami w towarzystwie wyśmienitych dań i koktajli, Nasi goście mogli posłuchać przeróżnych wybitny i ciekawych artystów i zespołów. Zależy nam aby Projekt 44 Restaurant promował kulturę słuchania muzyki na żywo nie tylko na wielkich koncertach, ale również w tych mniejszych kameralnych miejscach jakimi są np. restauracje. Lokalizacja naszej restauracji w samym Centrum Warszawy sprawia, że dostęp do takiej formy kulturowo kulinarnej staje się prosty. Goście cenią sobie możliwość spędzenia weekendowego wieczoru nie tylko z wyśmienitą kuchnią ale również z ciekawą i zaskakującą muzyką graną na żywo.